Način pripreme
1. Prosejte brašno u duboku posudu i unutra stavite žumanca, šećer i maslac.
2. Umesite testo i oblikujte loptu, uvijte je u foliju i ostavite u frižideru na 30 minuta da se stegne.
3. Razvucite testo debljine koju želite da budu vaši keksići. Pravite ga pažljivo zato što se testo mrvi.
4. Kalupima izrežite srca. Ako imate manji kalup za srce, u sredini izrežite rupicu-srce.
5. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 12 minuta ili dok ne porumene, zato što im je, ako su tanji, dovoljno 10 minuta.
6. Kad ih izvadite iz rerne, nek se ohlade, i nemojte ih dirati, zato što su još meki i mogu se slomiti. Posle se stegnu i nema problema.
7. Preko srca možete staviti kašičicu slatkog i odozgo zalepiti srce sa rupom.
8. Dekorišite ih kako vi želite i sa čime raspolažete.