Hrskave tikvice na francuski način

22/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Neverovatne tikvice koje obavezno treba da probate "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 216
  • Pregledi tokom meseca261
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • voda - 1 šolja, hladna
  • brašno - 200 g
  • ulje - za prženje
  • limun - 1 komad, samo sok
  • so - po ukusu
  • belance - 1 komad
  • biber
  • peršun - 2 struka
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Uzimamo tikvice, sečemo ih na krugove i stavljamo u posudu. Dodajemo im so, lumun, biber i peršun iseckan na sitno.

Promešamo i ostavimo ih tako da odstoje jedan sat. Nakon toga pripremimo smesu za pohovanje, tako što u posudu stavljamo vodu, brašno i so po ukusu.

Mešamo dok se ne dobije homogena smesa i tako stavimo da odstoji jedan sat. Nakon što je prošao jedan sat, dodajemo i belance umućeno u sneg.

Tikvice pažljivo vadimo rukom i stavljamo u cediljku da se ocede od soka. Ugrejemo više masnoće i počinjemo jednu po jednu da umačemo tikvice u poh i da ih pržimo dok ne dobiju prijatnu zlatastu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti