Način pripreme
Dobro operite i isecite rebarca. U duboku posudu sipajte pivo, narendajte pola glavice crnog luka, izgnječite beli luk, na sitno iseckajte osušen čeri paradajz, dodajte dimljenu i ljutu alevu papriku, đumbir, smeđi šećer, korijander, majoran, so i smrvljeni čips od krompira. Promešajte dobro da se smesa ujednači (treba da dobijete kašu).
Potopite svako rebarce u smesu, dobro ga utrljajte i prebacite ga u kesu za pečenje, koju stavite u tepsiju (ako nemate kesu, nauljite tepsiju, a kasnije rebarca prekrijte dobro aluminijumskom folijom). U kesu sipajte jednu kašiku ulja, zavežite kesu i ostavite sve da odstoji najmanje 30 minuta na hladnom pre pečenja.
Tepsiju sa rebarcima stavite u prethodno lagano ugrejanu rernu. Ako su rebarca u kesi, i pecite na sredini rerne sa uključenim ventilatorom, a nakon 30 minuta možete pažljivo okrenuti kesu, da bi se rebarca ispekla sa obe strane (ako koristite aluminijumsku foliju, skinite je, okrenite rebarca i ponovo zamotajte).
Nakon još 30 minuta, pocepajte kesu na sredini i vratite u rernu još 10-15 minuta dok se dobro ne zapeku.
Servirajte sa svežom salatom i dobro ohlađenim pivom.
Prijatno!