Svinjska rebarca sa kiselim kupusom

16/03/2018
"Takvu klasiku smo vam napravili za ručak, da ćete poželeti tiho da otpevate Odu radosti "
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 303
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1 kg
  • kiseli kupus - 1.2 kg
  • rasol - 320 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena, po želji
  • ulje - 4 supene kašike
  • mast - 1 supena kašika, puna, svinjska
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 - 2 zrna, po želji
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska rebra, osušite ih dobro ubrusom ili krpom i pospite ih sa malo bibera. Isecite ih na komade po dva rebra.

Ugejte deo ulja u velikom tiganju i lepo pržite rebra sa obe strane, nakon toga ih stavite u pleh, u kome ćete peći jelo.

Dodajte preostalo ulje i mast u tiganj, i dodajte sitno iseckan luk. Promešajte, i nakon 4 minuta dodajte iseckan beli luk i iseckan kiseli kupus. Pospite začinima, ali pazite da ne presolite.

Mešajte nekoliko minuta i skinite posudu sa vatre. Sipaje kupus u rebra, poređajte ih odozgo i gurnite u kupus. Sipajte rasol, a ako je potrebno i malo vode.

Važno je da sastojci u plehu budu pokriveni tečnošću. Pokrijte aluminijumskom folijom ili poklopcem i stavite jelo da se peče oko 2 sata u prethodno ugrejanoj rerni na oko 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar