Način pripreme
U duboku posudu sipate kiselo mleko i dodajete sodu da se rastvori. Stavljate so, maslinovo ulje i brašno i počnite da mesite. Testo ne treba da se lepi, a ako se lepi dodajte još brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji.
Kad je gotovo testo, uz pomoć oklagije razvucite (prethodno brašnom pospite površinu, na kojoj ćete razvlačiti, da se ne lepi, takođe stavite brašno na oklagiju), vi određujete debljunu kore. Namažite pleh rastopljenim maslacem i namažite koru.
Dodajte paradajz pire, poređajte file iseckano na trakice, kukuruz, topljeni sir na kružiće i pospite susamom. Stavljate u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kad ivice pice postanu zlatne boje, izvadite je i pospite rendanim kačkavaljem. Stavite dok se kačkavalj ne rastopi i nakraju poređate čeri paradajz i masline.