Način pripreme
Za domaću picu sa salamom i mocarelom u veliku posudu, zgodnu za mešanje, sipajte vodu. Dodajte suvi kvasac, zatim dodajte šećer i so, dobro izmešajte dok se sastojci u potpunosti ne istope.
Nakon toga prosejte brašno. Tako će se ono ispuniti kiseonikom, a to će poboljšati samu teksturu testa.
Dodajte već prosejano brašno u posudu kod tečnih sastojaka i umesite meko testo, ali da se ne lepi za vaše prste. Na kraju dodajte i maslinovo ulje i nastavite da mesite dok ga testo ne upije.
Rukama oblikujte loptu od već gotovog testa za picu i ostavite ga da nadođe dok ne poveća svoju zapreminu.
Nakon toga razvijte testo. Namažite ga paradajz pireom, nakon toga poređajte kolutiće dve vrste salame i kolutiće mocarela. Pospite prstohvatom soli i čubra.
Pecite na 200 stepeni 15 minuta, nakon toga izvadite tepsiju sa picom. Pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu na još 5 minuta, nakon čega je vaša domaća pica gotova!
Takođe, pogledajte ukusne ideje za keto picu i obavezno probajte našu dijetalnu picu sa korom od tikvica.