Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa tikvicama

Domaća pica sa tikvicama

Domaća pica sa tikvicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Divna vegetarijanska pica, koja će se osladiti celoj porodici!"

Potrebni sastojci

  • testo
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 2 upene kašike
  • voda - 200 ml
  • brašno - 2 šolje
  • nadev
  • tikvice - 1 komad, mala
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • origano
  • bosiljak
  • kačkavalj - 50 g
  • paprike - crvena paprika za dekoraciju
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo suvi kvasac, so, ulje, brapno i vodu. Promeša se kašikom i lagano premesi. Ako se lepi dodajte još malo brašna. Ostavite testo pokriveno krpom 20 minuta.

Rukama oblikujte koru sa picu i stavite u pleh. Tikvice se iseku na tanke kružiće, koji se posipaju morskom solju i biberom. Kora se namaže paradajz pireom i posipa začinima.

Odozgo se ređaju tikvice i komadići crvene paprike.

Pečemo picu u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova. Pred kraj pečenja se izvadi i posipa rendanim kačkavaljem i peče dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: