Način pripreme
Pavlaka za kuvanje se stavlja u odgovarajuću posudu na ringlu da se zagreje. Meša se nekoliko minuta i u nju se stavlja mocarela, iskidana na komade. Skida se sa ringle i ostavlja se da se ohladi.
Testo se razvija tanko u prethodno nauljenoj i nabrašnjenoj tepsiji, premazuje se ohlađenom smesom od pavlake, odozgo se ređaju tanko naseckani komadi pilećeg filea i sterilisane pečurke naseckane na kriškice i na kraju se posipa izrendanim kačkavaljem.
Zapeče se u prethodno zagrejanoj rerni na MAX na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotovo.
Gotova pica se posipa sasvim lagano suvim ruzmarinom i solju po ukusu.
Pica sa pavlakom, pilećim fileom i pečurkama je veoma ukusna.
Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za picu sa pečurkama ili ukusnu picu sa šunkom.