Način pripreme
Testo se dobro umesi na nabrašnjenoj radnoj površini dok ne prestane da se lepi. Testo se podeli na dve lopte koje se razvijaju oklagijom do željene debljine.
Pice se prebacuju u dve tepsije podmazane uljem i posute brašnom (ako želite možete koristiti i papir za pečenje).
Paradajz pire se pomeša sa 1-2 supene kašike maslinovog ulja i presovanim čenom belog luka i pica se premazuje, pri čemu se rubovi ostavljaju nepokriveni.
Naseckani krastavčići, slanina i šunka se ređaju odozgo, posipa se narendanim kačkavaljem ili sirom.
Pečurke se naseckaju na kriškice, a crveni luk na polumesece i raspoređuje se po kačkavalju.
Posipa se tankim mlazom maslinovog ulja ili se naprska (za taj cilj može da se koristi punjena prskalica sa maslinovim uljem) i začini - prstohvat suvog origana i crni biber.
Razbija se nože po jedno jaje u sredinu svake pice i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na MAX (po mogućnosti rerna), na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotovo.
Servira se sa omiljenim ohlađenim pićem! Prijatno i živeli!
Domaća pica sa slaninom i jajima je veoma ukusna.
Ako vam se dopada recept, naučite kako da napravite sjajno testo za picu ili probaj našu klasičnu picu Margaritu.