Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza predjela»Lončići sa pečurkama

Lončići sa pečurkama

KK
Kuvar
376271
Lončići sa pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Očaravajući ukus i prefinjeni izgled - predjelo za specijalne goste i trenutke"

Potrebni sastojci

  • za gnezdašca
  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jaje - 1 kom.
  • pečurke - oko 360 g sterilzovanih ili svežih
  • kačkavalj - 50 g
  • beli sos - 150 - 200 ml
  • biber
  • so - po ukusu
  • maslac - 50 g
  • za sos
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 15 g
  • limunov sok - nekoliko kapljica
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od testa čašom iseći krugove. Polovini njih u sredini iseći manje krugove. Tako se dobijaju i prsteni od testa.

Velike krugove namazati po krajevima umućenim jajem i preko njih postaviti prstene, koje isto treba premazati jajem. Sve figure peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Sos pripremiti na tihoj vatri. U sveže mleko dodati maslac i brašno, uz neprestano energično mešanje, da ne bi ostale grudvice od neumućenog brašna.

Sos ostaviti na ringli, dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Kada sos bude gotov, dodati kapljice soka od limuna.

Sitno naseckane pečurke upržiti sa začinima.

Gotove lončiće puniti pečurkama, sjedninjenim sa belim sosom, posoljenim i pobiberenim.

Dok su topli, posuti ih narendanim kačkavaljem i preko nadeva staviti najmanji krug od testa kao poklopac.

Po želji, u nadev možete dodati i sitno naseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: