Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Losos sa pečurkama u rerni

Losos sa pečurkama u rerni

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Losos sa pečurkama u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"I Oskar za najbolju glavnu ulogu u ukusnom ručku ide ovom veličanstvenom lososu sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • losos - 1 veliki file (oko 500 g)
  • so
  • biber - po ukusu
  • pečurke - 150 g
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena, gnječeni
  • mirođija - 6 strukova, sveža
  • limun - 1 komad
  • luk - 2 struka, mladi, isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i isečene pečurke se dinstaju dok ne omekšaju sa maslacem i na kraju se začinjavaju začinima.

U veliko parče folije se stavlja file lososa dobro začinjen solju i biberom. Preliva se sokom od limuna u maže se gnječenim belim lukom.

Odozgo se dodaju dinstane pečurke, iseckan luk i mirođiju i poređaju se kolutovi limuna.

Folija se uvije veoma dobro i tako se stavlja u posudu u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Peče se oko 20-25 minuta.

Losos sa pečurkama u rerni se servira sa ohlađenim belim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti