Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Đuvečare sa tikvicama i pečenim paprikama

Đuvečare sa tikvicama i pečenim paprikama

Đuvečare sa tikvicama i pečenim paprikama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Predlažemo vam jednu đuvečaru od povrća, koja osim što je lagana i dijetalna, i mnogo je ukusna"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, grilovan
  • crvene paprike - pečene, 2 komada
  • sir - 60 g
  • paradajz - narendan, 4 kašike
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Namirnice su za dve đuvečare.

Svaka se namaže iznutra masnoćom. Na dno sam postavila tanke pločice kačkavalja.

Odozgo se rasporede tikvice iseckane na kockice, na njih iseckane i oljuštene pečene paprike po jedna za đuvečaru. Nakon toga se namrvi sir, zatim iseckane tikvice i narendan kačkavalj.

U svaku sipamo pu dve kašike smese od paradajza. Postave se u rernu i uključi se na 200 stepeni 20 minuta dok se ne istopi i ne porumeni kačkavalj.

Imala sam samo jedno jaje, stavila sam ga u jednu đuvečaru i vratila u rernu na 10 minuta dok jaje ne bude gotovo.

Dobija se jednistveno ukusno jelo, praviću ga ponovo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: