Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni pohovani pileći zalogaji

Pečeni pohovani pileći zalogaji

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Pečeni pohovani pileći zalogaji
Fotografije: Viktoria
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"I pohovani i pečeni - kako da ih ne pojedemo u slast, uz dobru zdravicu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje
  • soja sos - 4 kašike
  • bosiljak - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistite od kostiju ili kupite već očišćene bez kožice.

Nasecite ih na zalogaje.

Stavite ih u posudu i sipajte soja sos, pospite ih bosiljkom i posolite.

Dobro promešajte i ostavite u frižideru da prime ukuse na 2-3 sata, a najbolje da odstoje celu noć.

Pripremite pleh u kome ćete peći batake i premažite ga uljem.

Umutite jaje u posudi, a u posebnom tanjiru promešajte prezle i brašno.

Svaki zalogaj stavite u jaja, a zatim u prezle.

Poređajte ih u pleh i stavite ih da se peku na 200 stepeni oko 20-30 minuta, dok ne porumene.

Neverovatno su hrskavi. Možete ih dodati u zelenu salatu ili ih poslužiti za glavno jelo uz mlečni sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: