Način pripreme
Za ćuftice:
U šerpi skuvamo pirinač i uz pomoć đevđira ga ocedimo i properemo kroz hladnu vodu, nakon toga fa sipamo u posudu.
Dodajemo mleveno meso, sitno iseckan luk i začine i lepo zamesimo rukom. Nakon toga oblikujemo okrugle ćuftice i uvaljamo u brašno i poređamo u pelh.
U šerpu stavljamo oko 1500 - 2000 ml vode, kad provri, ćuftice stavljamo kašikom unutra, da se kuvaju oko 5-10 minuta, nakon toga ih vadimo.
Za sos:
U tiganj iselčemo luk na male kockice, dodajemo ulje i dinstamo. Kad je luk gotov, dodajemo oljušten i izrendan krompir i alevu papriku.
Dinstamo malo i počinjemo da dodajemo brašno, neprestano mešajući, a u isto vreme dodajemo i vrelu vodu.
Pravomo srednje gust sos, i čim bude gotov, skidamo ga sa i dodajemo ćufte u njega.