Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karamelizovan luk

Karamelizovan luk

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Karamelizovan luk
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Izgled nije sve, ali ukus jeste! Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - oko 100 ml ili više
  • šećer - 1 - 2 supene kašike (po želji)
  • so - po ukusu
  • balsamiko sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanke kriške, i podelite na polumesece.

Ugrejte tiganj sa uljem i sipajte luk da se prži, dok dobije boju.

Dodajte šećer i mešajte.

Čim počne da se karamelizuje, dodajte balsamiko, malo tople vode (2-3 kašike) i ostavite da ispari.

Na ovaj način se dodaje voda još dva puta, i na kraju se dinsta dok tečnost potpuno ne ispari.

Ostavite luk da se dinsta poklopljen, kad ga skinete sa vatre. Na kraju pospite solju po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: