Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Klasičan krem karamel

Klasičan krem karamel

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Klasičan krem karamel
Fotografije: Diana Kostova
2 / 21sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Još jedna klaiska, a evo vam jedan isproban i proveren recept za ovaj desert, omiljen i malima i velikima!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja, za krem
  • jaja - 6 komada, većih
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 1 šoljica, za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zajedno sa malo vode, sipajte šećer za karamelizovanje u posudu na ringli i zagrejte, dok ne dobijete karamel.

Rasporedite ga u prethodno pripremljene posudice.

Umutite jaja, preostali šećer, vanilin šećer i sveže mleko, pa dobijenu smesu takođe rasporedite u posude.

Poređajte posude u duboku tepsiju, sipajte vodu u tepsiju, da dostigne do pola posuda i stavite da se peku, dok ne uhvate braonkastu koricu odozgo.

Pecite u rerni, prehtnodno zagrejanoj na umerenu temepraturu, nekih sat vremena na oko 150-160 stepeni, jer voda ne sme da proključa. U tom slučaju će se u krem karamelu napraviti balončići.

Pre nego što poslužite, krem karamel okrenite u tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: