bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Rakija od jabuke

Rakija od jabuke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Rakija od jabuke
Fotografije: Zoritsa
02/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Aromatična rakija od jabuke, zavrtela je ne jednu i dve glave!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite zdrave, zrele i aromatične jabuke. Isecite ih na sitno i dobro je da sklonite semenke. Sameljite ih u pire i ostavite da odstoje.

Da bi se ubrzala fermentacija, treba da se doda šećerni sirup. Na 100 litara vode se dodaje 18 kg šećera. Za vreme fermentacije, kaša se meša tri puta dnevno.

Čim se završi fermentacija kaša se prokuva i destiluje. Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: