Suve smokve

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Suve smokve1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Na kraju leta, želimo da sačuvamo ukusnu uspomenu na njega!"

Potrebni sastojci

  • smokve - 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Suve smokve se mogu napraviti na dva načina - na suncu ili u rerni (peći). Očišćene smokve se poređaju cele preko mrežastog rama, obloženog papirom ili nekim materijalom i stavljaju se na sunce. Ako nema sunčevih zraka, unose se i vade sledećeg dana.

U rerni suve smokve se stave u plehove, na slabu temperaturu, oko 80-90 stepeni (vaša ruka može izdržati unutra bez problema). Otvarajte rernu često i okrećite smokve. Dužina sušenja zavisi od veličine voćki.

Suve smokve se čuvaju u torbi od prirodnog materijala, na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: