Suve smokve

03/06/2017
"Na kraju leta, želimo da sačuvamo ukusnu uspomenu na njega!"
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano565
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Suve smokve se mogu napraviti na dva načina - na suncu ili u rerni (peći). Očišćene smokve se poređaju cele preko mrežastog rama, obloženog papirom ili nekim materijalom i stavljaju se na sunce. Ako nema sunčevih zraka, unose se i vade sledećeg dana.

U rerni suve smokve se stave u plehove, na slabu temperaturu, oko 80-90 stepeni (vaša ruka može izdržati unutra bez problema). Otvarajte rernu često i okrećite smokve. Dužina sušenja zavisi od veličine voćki.

Suve smokve se čuvaju u torbi od prirodnog materijala, na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar