Način pripreme
Dva pakovanja keksa se izlome na sitne parčiće u dubokoj šerpi. U odvojenu šerpu se stavi sveže mleko da provri zajedno s tri kašike šećerra i četiri kašike kakaoa. Mleko treba da provri, nakon čega se sklanja s ringle. Vrelo mleko se sipa preko izlomljenog keksa. Promeša se.
Nakon toga se pokrije poklopcem od šerpe. S vremena na vreme se meša. Keks treba da upije tečnost. Za to vreme se pripremi krem. On se priprema od tri žumanca, tri četvrtine šolje šećera u prahu i maslaca. Umuti se mikserom.
Nakon što keks upije tečnost i ohladi se, pomeša se sa pripremljenim kremom. Dobro se promeša. Doda se jedna šolja oraha i četiri kašike karamelizovanog šećera. Ponovo se dobro promeša. Dobijena smesa se sipa u kalup za tortu ili posudu za pečenje.
Ostavi se 24 sata u frižideru. Nakon toga se pripemi skrob i prelije se odozgo. Odozgo se pospe orasima i čokoladnim mrvicama. Ali tortu možete da servirate i bez skroba.