Pečeni svinjski ribić

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečeni svinjski ribić5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zapečen svinjski ribić sa senfom i majčinom dušicom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg celih ribića
  • rakija - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • kumin - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice suve
  • so
  • biber
  • soja sos - 3 - 4 kašike
  • senf - 1 kašika puna
  • krompir - za garnirung
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

U dva cela svinjska ribića utrljati dobro so i biber. Po celoj površini napraviti razrez i meso napuniti naseckanim čenovima belog luka, preliti rakijom i ostaviti u frižideru najmanje 1 sat, da meso upije ukuse. Sve ovo raditi u tavi, u kojoj će se peći meso.

Nakon toga, svinjske ribiće namazati obilno smesom od soja sosa, senfa i svih začina. Prekriti pažljivo folijom za pečenje i peći u umereno zagrejanoj rerni. Nakon toga skinuti foliju i dopeći.

Pečeni svinjski ribić servirati uz garnirung od skuvanih i malo proprženih krompirića, začinjenih istim začinima pre prženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: