Način pripreme
Očišćene i oprane tikvice i šargarepe isecite na kriške po dužini. Očišćen crni luk isecite na šajbne. Paprike očistite od semenki i isecite na trake.
Za marinadu: Pomešajte u posudi maslinovo ulje, sok od limuna, biber, soja sos i 1 sitno iseckan čen belog luka. Potopite svaku krišku od tikvica, šargarepe, paprika i kolutove luka u smesu. Zagrejte roštilj i stavite povrće da se ispeče sa svake strane. Pri okretanju mažite ih marinadom pomoću četke.
Od majoneza, tečne pavlake, bibera, izgnječene dva čena belog luka i soli po ukusu, napravite preliv. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Servirajte ispečeno povrće u odgovarajućem tanjiru, pospite ga belim lukom, peršunom i sipajte mlečni preliv u manje posudice i servirajte. Po želji možete da pospete s ostatkom marinade.
Salata je ukusna kada je servirana kako topla, tako i hladna.