Pasulj sa kupusom i dimljenim rebarcima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
24/05/2017
"Ukusna gozba s kojom smo odrasli i uvek ćemo je voleti "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano313
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, zreli
  • kiseli kupus - 1 manja glavica ili 1 tegla (sterilisano)
  • dimljena rebra - 1 kg
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite pasulj s malo vode, tek doliko da ga prelije i zagrejte, sipajte sodu i ostavite da provri, mešajući.

Izbacite žutu vodu i sipajte čistu, ostavite na jednoj ringli da vri pasulj, a na drugoj stavite šerpu da se kuva kupus. Kad pasulj omekša i kupus, pomešajte ih prebacujući pasulj.

Isecite dimljena rebra na komade i dodajte ih. Ostavite da se krčkaju zajedno i pomešaju ukuse.

Napravite zapršku, tako što sipate ulje ili svinjsku mast u tiganj, zagrejete i dodate alevu papriku. Sipate gotovu zapršku u šerpu. Servirajte s ljutom alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar