Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Domaće milibrot kiflice

Domaće milibrot kiflice

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Domaće milibrot kiflice2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Svi vole domaće kiflice, ali ne zna svako da ih pripremi. Zato vam danas predstavljamo savršen domaći recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 5 - 6 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 30 g
  • marmelada - 300 g
  • ulje - 1 nepuna kafena šolja
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku, dodajte u ostale sastojke /bez marmelade/ i zamesite srednje tvrdo testo, koje treba da odstoji na toplom, da nadođe.

Kad nadođe, razvucite testo na kore debljine oko 5 mm i prečnika 20 cm. Svaku koru isecite na 8 jednakih delova. Dobijene komade namažite marmeladom i uvijte u kiflice, od šire ka užoj strani.

Kad nadođu, namažite ih žumancem, pospite šećerom i poređajte u prethodno namazan i brašnom posut pleh. Stavite pleh u hladnu rernu i pecite kiflice dok ne porumene, u umerenoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: