Način pripreme
Ugrejte malo mleko i u njemu rastvorite kvasac, 1 supenu kašiku šećera i 1 supenu kašiku brašna i ostavite da se kvasac dobro aktivira.
Viljuškom umutite jaja i dodajte šećer u njih, šveps, vanilu, i polovinu rastopljene masti - preostalu mast ostavite za mešnju.
U sastojke stavite kiselo mleko i promešajte.
U posebnoj posudi prosejte brašno sa solju i postepeno dodajte tečne sastojke.
Zamesite meko testo, u njega postepeno dodajte preostalu mast ili maslac. Ako se gotovo testo lepi, ni u kom slučaju nemojte dodavati više brašna, prosto koristite brašno prilikom oblikovanja kiflica.
Gotovo testo ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.
Testo podelite na loptice težine oko 90-100 g, razvucite ih elipsasto. U jedan krja stavite željeni nadev - marmeladu ili čokoladu, nakon toga uvijte u rolat i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ostavite kiflice da nadođu, namažite ih umućenim jajetom, pospite šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Recept za ove neverovatne milibrot kiflice iz prabakinog notesa su sa bloga Vanje Đorđević.
Komentari