Milibrot kiflice iz prabakinog notesa

17/12/2019
"Prava blaga se kriju u starim prabakinim notesima - danas ćemo jedno podeliti sa vama "
Priprema45 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano319
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • mast - 125 g svinjska ili kravlji maslac
  • kvasac - 1 komad, svež 42 g
  • so - 1 kašičica
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 kesica
  • šveps - 125 ml ili fanta
  • sveže mleko - 50 ml, za rastvaranje kvasca
  • brašno - 1, 25 kg
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • marmelada - po izboru ili eurokrem
  • šećer - za posipanje
  • mak - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo mleko i u njemu rastvorite kvasac, 1 supenu kašiku šećera i 1 supenu kašiku brašna i ostavite da se kvasac dobro aktivira.

Viljuškom umutite jaja i dodajte šećer u njih, šveps, vanilu, i polovinu rastopljene masti - preostalu mast ostavite za mešnju.

U sastojke stavite kiselo mleko i promešajte.

U posebnoj posudi prosejte brašno sa solju i postepeno dodajte tečne sastojke.

Zamesite meko testo, u njega postepeno dodajte preostalu mast ili maslac. Ako se gotovo testo lepi, ni u kom slučaju nemojte dodavati više brašna, prosto koristite brašno prilikom oblikovanja kiflica.

Gotovo testo ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

Testo podelite na loptice težine oko 90-100 g, razvucite ih elipsasto. U jedan krja stavite željeni nadev - marmeladu ili čokoladu, nakon toga uvijte u rolat i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite kiflice da nadođu, namažite ih umućenim jajetom, pospite šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.

Recept za ove neverovatne milibrot kiflice iz prabakinog notesa su sa bloga Vanje Đorđević.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar