Fotografije: Atanaska
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Miris cimeta, koji se širi iz kuhinje, i smeta nam da mislimo na nešto drugo, osim na ove veličanstvene kolačiće"
- brašno - 400 g
- jaja - 1 komad + 1 žumance
- med - 150 g
- šećer - 70 g
- cimet - 1 kašičica
- prašak za pecivi - 1 komad
- maslac - 70 g
- so - 1 prstohvat
* merne jediniceNačin pripreme
Ugrejte med sa maslacom, šećrom i solju. Skinite sa vatre i ostavite da se smesa ohladi.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Nakraju dodajte cimet i umućeno jaje.
Umesite glatko testo i razvucete tanku koru. Isecite medenjake kalupima i namažite umućenim žumancem.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Facebook
Omiljeno
Pinterest