Mlečna pita u kalupu za kuglof

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
23/05/2017
"Mnogo ukusna i mnogo efektna pita - a mi ćemo vam pokazati kako da je napravite bez napora "
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 312
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 350 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U podmazan kalup se poređaju kore presavijene kao harmonika. Između njih se stavljaju parčići maslaca. Stavi se u rernu na 180 stepeni dok se ne dobije prijatna preplanulost.

Za to vreme se umute jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodaju se mleko i vanila i muti se da se istopi šećer.

Smesa se sipa preko dobro zapečenih kora. Pita se peče na 170 stepeni još oko sat, dok ne bude potpuno gotovo. Ostavi se da se dobro ohladi, nakon čega se okreće na poslužavnik.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar