Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Mlečna pita»Mlečna pita u kalupu za kuglof

Mlečna pita u kalupu za kuglof

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Mlečna pita u kalupu za kuglof
Fotografije: Dora Grozeva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Mnogo ukusna i mnogo efektna pita - a mi ćemo vam pokazati kako da je napravite bez napora"

Potrebni sastojci

  • kore za gibanicu - 350 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U podmazan kalup se poređaju kore presavijene kao harmonika. Između njih se stavljaju parčići maslaca. Stavi se u rernu na 180 stepeni dok se ne dobije prijatna preplanulost.

Za to vreme se umute jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodaju se mleko i vanila i muti se da se istopi šećer.

Smesa se sipa preko dobro zapečenih kora. Pita se peče na 170 stepeni još oko sat, dok ne bude potpuno gotovo. Ostavi se da se dobro ohladi, nakon čega se okreće na poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: