Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Mlečna salata»Katak sa pečenim paprikama

Katak sa pečenim paprikama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Katak sa pečenim paprikama
Fotografije: Stefani Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Znate li iz kog kraja su bake, koje prave ovako ukusan katak?"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g, ceđeno
  • sir - 250 g, kravlji
  • pavlaka - nekoliko kašika kisele (po ukusu)
  • crvene papirke - 4 - 5 komadan, pečene
  • peršun - 1/3 veze
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • orasi - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte mnogo sitno beli luk, a parpike isecite na sitne komadiće.

Pomešajte ceđeno kiselo mleko, sir, kiselu pavlaku odokatovno i po želji 1-2 supene kašike majoneza. Zdravija varijanta je da se doda samo malo maslinovog ulja.

Dodajte beli luk i paprike i dobro promešajte.

Uz pomoć kašike za sladoled stavite po 3 kugle u tanjir, pospite obilno mlevenim orasima i napravite ukras od peršuna, maslina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: