Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa keksom i ratlukom

Kolač sa keksom i ratlukom

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
233299
Kolač sa keksom i ratlukom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Odličan kolač koji se topi u ustima i ispunjava vas ukusom blaženstva"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g (može i margarin)
  • keks - 130 - 140 g obični
  • ratluk - 140 g
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo ratluk - svaki komad isečemo na pola, dodajemo ga u rastopljen maslac, koje je na vatri i vri 5 minuta. Nakon toga sipamo vodu i kad provri skidamo sa vatre.

U posudi izmrvimo keks i sipamo toplo mleko, sve se dobro promeša.

Ostavimo 15-20 minuta da se ohladi, i s vremena na vreme promešamo.

Uzimamo tanjir koji želimo (ja sam koristila ovalni) i oblikujemo smesu kao uzvišenje. Stavljamo u frižider da se stegne oko 4 sata.

Sečemo na kriške i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: