Način pripreme
Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli. Dodati brašno, prosejano zajedno sa praškom za pecivo, i dve kesice vanile. Smesu sipati u kalup za tortu, prečnika 26 cm, prekriven papirom za pečenje.
Koru ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate koru ne bude suva. Ispečenu koru okrenuti u činiju za tortu.
Priprema sirupa:
U malu posudu na ringli staviti jednu čašu vode da provri sa 4 kašike šećera, i mešati dok se šećer ne istopi. Dodati jednu kašiku kakaoa i ostaviti da provri, nakon čega skinuti sa ringle. Preliti sirupom ohlađenu koru. Po želji možete dodati još vode, ukoliko volite malo sočniji kolač.
Priprema preliva:
Nalomiti čokoladu na kockice i rastopiti je sa 4-5 kašika svežeg mleka na pari. Orahe potopiti u rastopljenu čokoladu, ali ih ne potopiti cele, pa ih poređati preko papira za pečenje.
Koru preliti rastopljenom čokoladom. Ukrasiti po želji. Ovde je ukrašena orasima, čokoladnim bombonama i malim komadićima čokolade.