Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Kolač sa čokoladnom glazurom

Kolač sa čokoladnom glazurom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kolač sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Daniela Ruseva
3 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Svaka šolja kafe zaslužuje parče sočnog kolača sa čokoladnom glazurom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 8 kašika
  • brašno - 8 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • za sirup
  • voda - 200 ml
  • šećer - 4 kašike
  • kakao - 1 kašika
  • za preliv
  • čokolada - 150 g za kuvanje
  • sveže mleko - 5 kašika
  • za ukras
  • orasi - 11 kom.
  • čokoladne bombone
  • čokolada - 1 čokoladna štangla od vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli. Dodati brašno, prosejano zajedno sa praškom za pecivo, i dve kesice vanile. Smesu sipati u kalup za tortu, prečnika 26 cm, prekriven papirom za pečenje.

Koru ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate koru ne bude suva. Ispečenu koru okrenuti u činiju za tortu.

Priprema sirupa:

U malu posudu na ringli staviti jednu čašu vode da provri sa 4 kašike šećera, i mešati dok se šećer ne istopi. Dodati jednu kašiku kakaoa i ostaviti da provri, nakon čega skinuti sa ringle. Preliti sirupom ohlađenu koru. Po želji možete dodati još vode, ukoliko volite malo sočniji kolač.

Priprema preliva:

Nalomiti čokoladu na kockice i rastopiti je sa 4-5 kašika svežeg mleka na pari. Orahe potopiti u rastopljenu čokoladu, ali ih ne potopiti cele, pa ih poređati preko papira za pečenje.

Koru preliti rastopljenom čokoladom. Ukrasiti po želji. Ovde je ukrašena orasima, čokoladnim bombonama i malim komadićima čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: