Torta sa trešnjama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Torta sa trešnjama
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Iskušenje ima novo ime - torta sa trešnjama"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 kom. od kakaoa
  • tečna čokolada - 100 g
  • liker od čokolade - 50 ml
  • slatko od trešanja - 1 mala teglica
  • trešnje - 250 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • kisela pavlaka - 600 g
  • za ukras
  • kokosove mrvice - karamelizovane
  • čokoladne kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti šećer u prahu sa pavlakom i ceđenim mlekom, dok se ne dobije gladak krem.

Odvojiti oko 1/3 smese i u nju dodati tečnu čokoladu.

Ređati tortu na sledeći način: prvo svaku koru preliti likerom, pa staviti jednom krem od čokolade, drugi put žuti krem. Ponoviti proceduru i sa drugom korom, pa preko žutog krema staviti slatko od trešanja.

Preko treće kore staviti tanak sloj od žute smese i celu tortu premazati onim, što je ostalo.

Sa strana posuti mrvicama, a odozgo ukrasiti celim trešnjama (ukoliko nemate svežih, može i onima iz slatka) i čokoladnim kapljicama. Ostaviti tortu da prenoći u frižideru, da dobro upije sve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: