Brze špagete sa pršutom i šparglama

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
31
1
146
28/05/2017
"Italijanska stvar - za 15 minuta ćete napraviti takve špagete, da ćete polizati prste "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano400
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Naseći špargle na krupne komade i upržiti ih u tiganju, sa vrlo malo maslinovog ulja, na jakoj vatri. Dovoljno je nekoliko minuta (4-5) da postanu hrskave. Izvaditi ih u posudu.

2. Špagete skuvati prema uputstvu sa pakovanja i preliti hladnom vodom, da se zaustavi proces kuvanja. Dobro ih iscediti i sjediniti sa pestom od bosiljka, tako da se dobro zalepi za špagete.

3. Pršutu naseći na trakice i dodati ih u špagete, da se dobro sjedine svi ukusu. Podeliti u tanjire.

4. Čeri paradajz naseći na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. Ukoliko koristite normalnu mocarelu, nju takođe naseći na komade.

5. Preko svake porcije špageta prvo staviti špargle, zatim mocarelu i na kraju paradajz. Začiniti sa malo maslinovog ulja i soli.

Po želji nalomiti parmezan za dodatni ukus.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar