Bečka šnicla

30/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Prava bečka šnicla se pravi samo od mekanog telećeg mesa - evo i tačnog recepta za ljubitelje "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 617
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg telećeg ribića (može i od plećke)
  • jaja - 2 kom.
  • pivo - 1 šolja
  • prezle
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Prava bečka šnicla se pravi samo od telećeg mesa. Nikakvo svinjsko meso ne dolazi u obzir!

Meso naseći na kriške, debljine oko centimetar, pa ih dobro obraditi čekićem za meso, dok se ne istanje do debljine od 3-4 mm.

Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti u penu, pažljivo dodati 1 kašiku brašna, pa nakon toga ih , uz pažljivo mućenje, dodati u belanca. Na kraju dodati pivo.

Šnicle potopiti na kratko u ovu smesu, posle ih uvaljati u prezle, pa pržiti na vrućem ulju.

Servirati ih sa prženim krompirićima i četvrtinom limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti