Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani štapići od kačkavalja

Pohovani štapići od kačkavalja

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Pohovani štapići od kačkavalja
Fotografije: uzi
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Zaboravite pržene krompiriće, pivo ima novo meze pored sebe i to su ovi raskošni štapići od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 450 g
  • kukuruzno brašno - 2 i 1/2 šolje
  • ovsene mekinje - 2 i 1/2 šolje, fine
  • jaja - 3 komada
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • maslac - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite tvrđi kačkavalj. Isecite ga na štapiće, debljine oko 1.5 cm. U tri duboke posude stavite umućena jaja, ovsene mekinje i kukuruzno brašno pomešano sa začinima.

Potopite svaki štapić u jaje, posle u brašno, nakon toga opet u jaje i na kraju u mekinje. Poređajte pohovani kačkavalj u tanjir i stavite u zamrživač na 20 minuta.

Ugrejte maslac, izvadite štapiče i odmah ih ispržite. Prže se mnogo brzo, 1-2 minuta za štapić. Eto zašto treba da se pazi.

Gotov kačkavalj se ređa preko salveta. Nakon toga se servira sa salatom. Dobijamo zalogaje sa hrskavom koricom, a kad se zagrize unutra se vidi rastopljeni kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: