Način pripreme
Četiri jaja umutiti sa šećerom u penast krem - dok ne pobeli. Brašno, zajedno sa praškom za pecivo i vanilom dodati postepeno u smesu od jaja, uz neprestano mešanje.
Jabuke oljuštiti, očistiti i naseći na kockice, veličine oko 1 cm. Uvaljati ih dobro u cimet i kakao.
Smesu sipati u nauljenu i nabrašnjenu tavu, pa odozgo staviti kockice jabuke. Peći na 180 stepeni, oko 30 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu boju.
Za preliv umutiti dva jaja i ostaviti maslac da omekša na sobnoj temperaturi.
Drugu čašu šećera rastopiti u karamel, u posudi na vatri. Skloniti ga sa vatre, pa postepeno dodati maslac, med, usitnjene (ne previše) orahe i umućena jaja.
Karamel vratiti na ringlu još 2-3 minuta, uz neprestano i intenzivno mešanje.
Nakon nekoliko minuta, kolač preliti vrućim karamelom, i ostaviti da se ohladi i stegne najmanje 1 sat pre serviranja.