Način pripreme
Keks napravimo na mrvice, tako što ga narendamo ili istucamo. Rastopimo maslac (80-100 g) i postepeno nalivamo u keks, da se dobro namasti i omekša. U odgovarajući kalup za tortu (prečnika 20 cm) stavimo papir za pečenje namazan maslacem.
Sipamo smesu od keksa i dobro pritisnemo, a odozgo možemo da stavimo plastičnu foliju i dlanom pritiskamo i formiramo koru od keksa i kada je gotova sklanjamo foliju.
U odvojenoj posudi pomešamo sitan sir (1/2 kg) sa kiselom pavlakom (250 g), vanilu (2 kesice), šećer u prahu (pola šolje), umućena sveža jaja (4 komada) i brašno (1 kašiku). Promešamo dobro i izlijemo dobijenu smesu na koru od keksa u kalupu za tortu.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 110 stepeni s vrelim vazduhom dok ne bude gotovo, krem od sitnog sira da se stegne ali da se ne prepeče - približno 2 sata. Gotov kolač izvadimo iz kalupa i namažemo slatkom. Ukrasimo puslicama ili šećernim figurama po ukusu.