Način pripreme
Ako koristite želatin u listićima, potopite ga u hladnu vodu. Suvo grožđe stavite u marinadu od ruma. Isecite koru limuna i orašaste plodove i pomešajte ih sa polovinom izrendane čokolade.
Prepolovite štapić vanile, sastružite nožem unutrašnjost i dodajte, (zajedno sa štapićem), u mleko, koje se ugreva na vatri.
Umutite jaja sa šećerom u posudi na pari, dok ne pobele - pazite da se ne ugreje previše.
Izvadite štapič vanile i uz neprestano mešanje postepeno dodajte sveže mleko u žumanca. Mešajte oko 4 minuta na pari.
Iscedite listove želatina ili pratite uputstva na pakovanju, ako koristite suv, pomeđajte sa vrelom smesom od jaja.
Umutite belanca na sneg u stavite u frižider. Posebno umutite pavlaku. Prvo dodajte pavlaku u krem, a nakon toga pažljivo i belanca.
U odgovarajuće staklene posudice, sipajte krem do polovine. U sredinu stavite piškote, treba da ih poprskate amareto likerom i kafom. Nakon toga dodajte smesu sa orašastim plodovima i dopunite kremom.
Odozgo ukrasite ušećerenim limunom i rendanom čokoladnom. Ohladite pre serviranja.