Puding Diplomat

08/06/2017
"Jedinstven krem sa suvim grožđem, orasima, piškotama i nežnom aromom vanile. Savršena ideja za današnji dan"
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 083
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • želatin - 2 supene kašike kristal ili 4 lista
  • voda - 125 ml ako koristite želatin u listovima
  • suvo grožđe - 100 g
  • rum - 3 supene kašike
  • limun - 50 g, ušećereni, 1 kašičica izrendana kora limuna
  • orasi - 50 g
  • čokolada - 100 g krupno izrendana
  • vanila - 1 štapić
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • piškote - 100 g
  • kafa - 125 ml, jaka, hladna
  • liker - 400 ml, Amareto
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite želatin u listićima, potopite ga u hladnu vodu. Suvo grožđe stavite u marinadu od ruma. Isecite koru limuna i orašaste plodove i pomešajte ih sa polovinom izrendane čokolade.

Prepolovite štapić vanile, sastružite nožem unutrašnjost i dodajte, (zajedno sa štapićem), u mleko, koje se ugreva na vatri.

Umutite jaja sa šećerom u posudi na pari, dok ne pobele - pazite da se ne ugreje previše.

Izvadite štapič vanile i uz neprestano mešanje postepeno dodajte sveže mleko u žumanca. Mešajte oko 4 minuta na pari.

Iscedite listove želatina ili pratite uputstva na pakovanju, ako koristite suv, pomeđajte sa vrelom smesom od jaja.

Umutite belanca na sneg u stavite u frižider. Posebno umutite pavlaku. Prvo dodajte pavlaku u krem, a nakon toga pažljivo i belanca.

U odgovarajuće staklene posudice, sipajte krem do polovine. U sredinu stavite piškote, treba da ih poprskate amareto likerom i kafom. Nakon toga dodajte smesu sa orašastim plodovima i dopunite kremom.

Odozgo ukrasite ušećerenim limunom i rendanom čokoladnom. Ohladite pre serviranja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar