Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, tikvicama i paradajzom

Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, tikvicama i paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, tikvicama i paradajzom
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Prolećno pečeno jelo sa svežim povrćem - jer je život ukusan"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 1 kg
  • paradajz - 3 komada, srednja
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • preliv
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 150 g
  • peršun - 1 vezica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice i isecite ih na veoma tanke kriške, posolite i ostavite sa strane.

U tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno iseckan luk dok ne dobije zlatastu boju, dodajte mleveno meso i mešajte da se pretvori u granule (zrna), posolite i pospite biberom po ukusu, pržite dok ne bude gotovo.

Isecite odvojeno paradajz na kriške, beli luk i peršun - na sitno. Umutite jaja sa pavlakom u glatku smesu, dodajte iseckani peršun i posolite po ukusu.

Sastojci su spremni, vreme je da ih poređate jelo.

U posudu za pečenje namazanu s malo ulja poređajte polovinu tikvica, preko njih ravnomerno rasporedite mleveno meso i pospite preko njega iseckani beli luk.

Poređajte drugu polovinu tikvica i na kraju naređajte red paradajza koji blago pospete s malo soli.

Prelijte gotovim prelivom i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.

Probajte, veoma je jednostavno, ali i mnogo ukusno i sočno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: