Način pripreme
Isecite luk i beli luk na sitno. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenu temperaturu. Zapržite blago oko 2 minuta luk i beli luk.
Dodajte mleveno meso i pržite dok mešate i pritiskate špatulom, dok se ne pretvori u mrvice i promeni boju ili oko 10 minuta.
Dodajte sos Vorčester, origano, bosiljak, paradajz sos i prstohvat šećera. Smanjite temperaturu i kuvajte sos oko 10 minuta, dok se blago ne redukuje.
U međuvremenu skuvajte testeninu prema instrukcijama proizvođača i ocedite. Na dno posude za pečenje sipajte pola paradajz sosa sa melvenim mesom, odozgo sipajte skuvanu pastu i preko nje ostatak sosa.
Skroz odozgo rasporedite narendan kačkavalj i poređajte čeri paradajzčiće isečene na polovine. Zapecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Servirajte zapečeno jelo toplo.