Način pripreme
Operite tikvice dobro i isecite ih tanko ljuštilicom za povrće, posolite s dva prstohvata soli, promešajte i ostavite sa strane da se ocedi voda sat vremena.
U čistu kesu sipajte brašno, malo soli i začina i dodajte oceđene tikvice, rastresite kesu energično, da se brašno zalepi za njih.
Zagrejte ulje i pripremite posudu s ledeno hladnom vodom. Svaku krišku potpapajte prvo u hladnu vodu i stavite je u zagrejano ulje, tako naređajte sve kriške jednu do druge da se ne zalepe.
Prženje čipsa ide mnogo brže od običnog prženja tikvica, zato se ne pomerajte od tiganja, pržite do željene preplanulosti.
Nakon što ih izvadite iz ulja, stavite ih na papir da upije suvišnu masnoću.
Ukusan i hrskav čips od tikvica, kako topao, tako i hladan, serviran s grčkim sosom ili dzadziki salatom i čašom piva.