Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od tikvica

Čips od tikvica

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Čips od tikvica
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Pivo ima svog novog najboljeg prijatelja i želi da se služi samo uz ovaj čips od tikvica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • beli luk - čenovi po ukusu
  • ulje - oko 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite tikvice na veoma tanke kolutove. Posolite ih i ostavite u cediljci da se ocedi višak tečnosti.

Nakon toga, promešajte tikvice sa presovanim belim lukom i uljem. Po želji, možete dodati i začine po ukusu (alevu papriku, ljutu papriku, kari...).

Tikvice ispržite u porcijama u vrelom ulju i vadite ih odmah čim promene boju.

U suprotnom, čips od tikvica može da izgori.

Čips od tikvica ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: