Lak kavijar

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Lak kavijar
Fotografije: Anelia Tsoneva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Nemojte da mnogo mislite, već odmah stavite vino u frižider, jer bi bilo prava šteta da ovaj kavijar poslužite tek tako"

Potrebni sastojci

  • sitan sir (vurda) - 150 g, obran
  • kiselo mleko - 200 g /0.1%/
  • mlad luk - 1/2 veze
  • masline - 50 g, zelene, marinirane
  • losos - 30 g, dimljeni
  • limun - 1 komad
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti.

U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine.

Dodajte i sok od limuna, koliko želite, ali vodite računa da ne bude kiselo, jer ukus limuna samo treba da se oseti /ja sam dodala 1 i po kašiku/.

Ostavite u frižider na pola sata i poslužite kad se ohladi.

Možete garnirari sa kriškama limuna i strukom sveže mirođije. Dobro se slaže sa integralnim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: