Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
48
11
326
07/06/2017
"Obožavamo turske kolače i vidi se po nama, a ovaj šekerpare je glavni krivac za to"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 334
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g (1 pakovanje)
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada, srednje veličine
  • griz - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 2 šolje
  • orasi - bademi ili drugi orašasti plodovi po želji
  • za sirup
  • šećer - 3 šolje i još toliko vode
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.

U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača.

Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za pecivo. Mutite mikserom ponovo nekoliko minuta. Sipajte prosejano brašno i zamesite testo. Napravite loptice veličine oraha. Stavite ih u teppsiju, koju ste prethodno nauljali i blago ih pritisnite.

Na svaku lopticu stavite po jedan orah ili drugo koštunjavo voće. Premažite žumancetom. Stavite da se peče na 180 stepeni. Izvadite ih kada porumene, pa ih prelijte ohlađenim sirupom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar