Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa slaninom i majonezom

Pileći file sa slaninom i majonezom

Pileći file sa slaninom i majonezom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ukusno jelo smao za 35-40 minuta! I nemojte zaboraviti da izvadite pivo iz frižidera"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • slanina - 3 listića
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 100 g
  • majonez - 150 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, gusto
  • peršun - svež
  • limun - kriške
  • kari
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na dva dela po sredini. Kod mene je bilo tri filea i nakon sečenja sam dobila 6 porcija. Svaka se posipa karijem i ređa u namazan pleh.

Luk se oljušti i sitno isecka, posipamo ga preko svake porcije.

Svaka trakica slanine se iseče na tri parčeta i njima se prekrije file.

Kačkavalj se izrenda krupno i njime se pokriva slanina. U posudi se pomeša majonez sa kiselim mlekom i kašikom se obilno namažu pileći fileti.

Rerna se ugreva na 180 stepeni, pečemo pileći file sa slaninom 30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Serviramo posuto mlevenim biberom, sitno iseckanim peršunom i sokom od limuna. Prilog je pečeni krompir i sveži krastavac.

Uksuno jelo samo za 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: