Način pripreme
Prodinstamo luk u masnoći i dodajemo mu narendanu šargarepu, mleveno meso i pardajz. Kad namirnice omekšaju dodajemo i pirinač. Začinimo začinima i nalijemo 500 ml vode da nabubri pirinač.
Kad se sos zgusne i pirinač takođe omekša, sklanjamo nadev sa šporeta i raspodelimo ga u paprike. Zatvaramo ih parčićima krompira.
Ređamo ih u posudu za pečenje i dolivamo vodu koja treba da ih pokriva bar do polovine. Pečemo jelo u zagrejanoj rerni i kad voda provri, sklanjamo je, a paprike ostavimo u rerni dok im se ne formira korica.
U međuvremenu pravimo smesu od umućenih žumanaca i dve vrste mleka. U šerpi zagrejemo masnoću i porpržimo u njoj brašno. Nalivamo bujon od paprika i promešamo.
U tankom mlazu dodajemo i smesu s jajima, dok mešamo, da se sve zgusne. Na kraju dodajemo sosu začine i peršun. Serviramo ga uz gotove paprike.