Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Čorba sa svežim bobom

Čorba sa svežim bobom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba sa svežim bobom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Nemojte propustiti da probate ovaj klasičan predlog iz bugarske kuhinje - ukusna i aromatična čorba sa bobom"

Potrebni sastojci

  • bob - 750 g
  • ulje - 120 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 - 6 čena
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - 1 veza
  • mirođija - 1/2 veze
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 300 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i prodinstajte sa uljem da malo omekša.

Dodajte prethodno posoljeni bob, to uradite tako što rukama protrljate bob (to se radi neposredno pre nego što stavite bob u jelo, ako stoji posoljen, onda postaje tvrd) i stavite da se prodinsta 10 minuta.

Nakon toga dodajte brašno, alevu papriku i sitno iseckane peršun, beli luk i mirođiju. Smesu promešajte i dinstajte 10 minuta.

Prelijte vrućom vodom, da ogrezne i dodajte so i biber po želji.

Jelo se kuva na tihoj vatri dok ne bude gotovo. Poslužite sa kiselim mlekom sa isitnjenim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: