Način pripreme
Makarone skuvajte u šerpi u posoljenoj vodi. Kada se skuvaju, isperite ih hladnom vodom i ocedite.
U drugu posudu sipajte sveže mleko i pola od ukupne količine šećera. Mleko kuvajte, dok se šećer ne otopi. Kada se mleko ohladi, dodajte prethodno umućena jaja sa vanilin šećerom.
Mlečnu smesu isipajte kod makarona i promešajte. Dodajte i otopljeni maslac i ponovo promešajte.
Na dno tepsije isipajte preostali šećer. Tepsiju stavite na ringlu i neprestano mešajte, dok se šećer ne karamelizuje.
Karamel rasporedite ravnomerno po dnu tepsije. Makarone sipajte u tepsiju, gde se karamel malo stegao.
Desert pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije lepu karamel boju.
Makarone treba da se ohlade, pa ih zatim isecite na procije i poslužite.