Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta za goste

Slana torta za goste

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Slana torta za goste
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Zbog ove predivne slane torte nećete moći da isterate goste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 2 čena
  • limun - 1 komad
  • ceđeno kiselo mleko - 350 g
  • paradajz - 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • jaja - 4 komada, kuvana
  • pileći bataci - 1 komad, dimljeni
  • majonez - 250 g
  • masline - 50 g crne + 50 g zelene ( iseckane na kolutiće)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • Za garnir
  • čeri paradajz
  • rotkvice
  • brokoli
  • jaja - 1 komad, kuvano
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i skuvajte u malo posoljenje vode. Ostavite da se ohladi, pa ga iseckajte na male kockice i ispasirajte.

Dodajte 1/2 veze sitno iseckanog peršuna, belog luka, kore i sok od pola limuna, prstohvat soli i biber. U kalup za tortu stavite 1/2 smese od krompira.

Nakon toga u posebnu činiju sitno iseckajte krastavac i paradajz, posolite, pa dodajte ceđeno mleko. Dobro promešajte i isipajte preko smese od krompira. Preko rasporedite iseckana/rendana kuvana jaja.

Dodajte prstohvat soli, bibera i aleve paprke. Piletinu iseckajte i dodajte majonez, biber i rasporedite preko jaja. Preko poređajte masline i na kraju dodajte preostali deo smese od krompira.

Torptu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da odstoji najmanje 2 sata, kako bi se stegla. Nakon toga pažljivo sklonite kalup/prsten i zidove torte pospite preostalim peršunom i ukrasite drugim sastojcima ili po vašoj želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: