Način pripreme
Rasprostrite kore. Sir izmrvite u posudi. Koristite tvrdi domaći sir. Odvojite 2 jaja i jedno belance. Umutite ih viljuškom uz dodatak prstohvata soli.
Žumance odvojite u kupicu i dodajte mu 1 kašiku ulja pa ga umutite.
Žumance ćete koristiti za premazivanje pita.
U smesu od jaja dodajte kiselo mleko. U 1 kašici brašna, stavite prašak za pecivo i promešajte. Dodajte ga u jaja i kiselo mleko i ponovo promešajte.
Kašikom stavljajte smesu preko 2 kore. Premažite celu površinu kore. Odozgo pospite sirom. Dva kraja podvijte unutra oko prst dužine i onda umotajte rolat. Napravite dugačke i velike pite.
Stavite rolat u pleh, obložen papirom za pečenje. Na isti način napravite još jedan rolat. Premažite rolate umućenim žumancem i pospite susamom.
Male komade maslaca stavite preko pita.
Od sledeće dve kore pravite trouglove. Premažite ih smesom od jaja, brašna, praška za pecivo i kiselog mleka. Pospite sirom. Preklopite kore na pola sa leva na desno. Dobićete dugačku polovinu kore. Preklopite kraći kraj pod uglom, nakon toga na gore i tako nastavite dok ne dobijete veliki trougao. Preostale dve kore oblikujte na isti način.
Dobićete 2 dugačke pite i 2 velika trougla. Sve premažite žumancem i pospite susamom. Odozgo stavite komade maslaca. Pecite na 180 stepeni.